Hartă site      Legaturi utile

        Acasă            Ce este 112            Funcţionare sistem 112            Serviciul SMS 113            eCall            Agenţii de urgenţă            Informare publică            Contact
 

        Esti aici:  Agenţii de urgenţă > SMURD

Agenţii de urgenţă

Stiri


Partener al proiectului Campania nationala de informare referitoare la numarul unic de urgenta 112

SERVICIUL MOBIL DE URGENŢĂ, REANIMARE ŞI DESCARCERARE (SMURD)


Gama intervenţiilor la care este solicitat SMURD include toate urgenţele ce pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat. Acestea includ accidentele rutiere, exploziile, accidentele de muncă sau casnice cum ar fi căderea de la înălţime sau electrocutarea, stările de inconştienţă ce includ şi stopurile cardiorespiratorii, suspiciunile de infarct, insuficienţele respiratorii acute şi nu în ultimul rând accidentele cu multiple victime.

Pe lângă intervenţiile obişnuite ce se desfăşoară cu ambulanţele de reanimare, personalul SMURD mai foloseşte mijloacele speciale de intervenţie pe calea aerului. Acestea includ diferite tipuri de helicoptere sau avioane folosite pentru transferul unor pacienţi în stare critică din diverse locuri la Centre din ţară sau străinătate. în aceste situaţii echipajul medical este format din două persoane, din care un medic cu experienţă în domeniul urgenţei şi a terapiei intensive.


www.smurd.com

© 2010 Serviciul de Telecomunicatii Speciale. Toate drepturile rezervate. - www.stsnet.ro
 
Contor trafic
eXTReMe Tracker